PELS PÈLS [7] / POR LOS PELOS [7] 25. UNA OPORTUNITAT / 25. UNA OPORTUNIDAD © JMPP 2013) [DEL BLOC MICROLITERATURA JMPP]



[cat]



 La primera vegada que el va veure li acabava de prendre el moneder de la mà, en una distracció. Malgrat l’esforç, li fou impossible d’atrapar-lo en una carrera entrebancada per la molta gent que poblava el mercat. Per a què volia un gos els seus diners? Al Pere li va fer més llàstima l’animal que els pocs euros que la seva pensió li permetia de gastar al mercat. Pocs dies després va reconèixer el gos, casualment, en una plaça on s’ajuntaven molts rodamóns i les seves “mascotes”. Davant l’arribada de la policia, les curses d’animals i de “propietaris” va despertar la seva curiositat. Un dels rodamóns, coix i amb crosses,  no va poder seguir el ritme dels altres i va ser abordat per la policia. Al seu costat restava fidel el gos que havia robat la cartera al Pere. El vagabund va ser detingut i el gos restà abandonat en la plaça. Una circumstància que va aprofitar la víctima del robatori per apropar-se al gos i guanyar-se la seva simpatia. Era un gos molt deixat, amb una mirada honesta, que mereixia una oportunitat en la vida. El Pere li ho va donar i el ca la va aprofitar. Amb aquest generós gest, l’home va recuperar, amb escreix, el que un dia aquell gos li va prendre de forma forçada pel seu amo anterior.


[esp]




     La primera vez que lo vio le acababa de robar el monedero de la mano, en una distracción. A pesar del esfuerzo, le fue imposible atraparlo en una carrera obstaculizada por la mucha gente que poblaba el mercado. ¿Por qué quería un perro su dinero? A Pedro le dio más lástima el animal que los pocos euros que su pensión le permitía gastar en el mercado. Pocos días después reconoció al animal, casualmente, en una plaza donde se juntaban muchos vagabundos y sus "mascotas". Ante la llegada de la policía, las carreras de animales y de "propietarios", despertó su curiosidad. Uno de los vagabundos, cojo y con muletas, no pudo seguir el ritmo de los otros y fue abordado por la policía. A su lado permanecía fiel el perro que había robado la cartera a Pedro. El vagabundo fue detenido y el perro quedó abandonado en la plaza. Una circunstancia que aprovechó la víctima del robo para acercarse al perro y ganarse su simpatía. Era un can pulgoso, con mirada honesta, que merecía una oportunidad en la vida. Pedro se la dio y el chucho la aprovechó. Gracias a su gesto, el hombre recuperó, con creces, lo que un día ese perro le tomó de forma forzada por su anterior amo.



Comentarios