TRUFO & VIU [1] 5. FALDILLES CURTES I GASOLINA / FALDAS CORTAS Y GASOLINA (© JMPP 2013) [DE MICROLITERATURA JMPP]
[CAT]
Com a professional de la investigació criminal, mai he considerat que sigui oportú barrejar negocis i plaer. Sempre he fugit de caure en braços de clientes massa “agraïdes” que volien pagar els meus serveis en espècies. Sé perfectament la poca consideració que la gent té, en general, cap els de la meva espècie. Ens tenen per fulanos mig alcoholitzats, individualistes i que viuen al dia perquè sempre tenen la vida a disposició dels malvats. Ens veuen com homes devots de les faldilles, no pròpies sinó alienes, és clar, però que senten terror a lligar-se amb la propietària de la peça de roba. Potser sí que aquest arquetipus una mica gastat respon en certa forma a la nostra manera de viure aquesta atrafegada vida que ens ha tocat, o que ens hem buscat, però darrere d’aquesta descripció tan superficial, hi ha el cor d’un home que batega i sent emocions molt fortes i que molt sovint, malgrat el nostre aspecte d’homes durs i insensibles, sentim molta por i som fins i tot capaços de patir amargament.
Era un dia gris, fred i ventós. Una jornada gens recomanable per sortir del despatx, però no vaig tenir més remei que fer-ho per a una missió molt complexa amb un resultat final molt incert que em neguitejava fins a extrems que van acabar irritant el meu còlon malmès. Quan finalment vaig poder abandonar el WC, el Trufo i jo vàrem prendre el nostre vell 127 i en poca estona ens vàrem plantar davant del destí previst: una mena de casa de les tortures per al vetust cotxe: una estació de l’ITV.
En l’oficina ens va atendre una dona rossa de gran atractiu i amb un somriure, curiosament, gens forçat, que em va alegrar momentàniament una tarda que no havia estat fins aleshores molt feliç. Vaig saber que es deia Esperança i fins vàrem xerrar agradablement durant uns segons.
Ja situats en la línia corresponent, després de dues hores fent desesperada cua, un noi amb cara d’emprenyat i donant ordres pregravades en el seu cervell, ens va atendre i va començar el calvari per al cotxe, però sobretot per al propietari. A mitja prova el 127 va fer figa, o millor focs d’artifici. En plena accelerada descomunal per comprovar-li el fums es va desprendre amb força una bugia del motor, va foradar el capó i es va anar a incrustar al sostre de la estació. Com podeu imaginar, la inspecció va resultar negativa, sobretot per al sostre de l’edifici que des de llavors té goteres gràcies a nosaltres. Terrible final per a un dia lamentable, menys en el moment d’aquell somriure sincer de l’Esperança.
Aquella jove de l’oficina de l’ITV tenia alguna cosa que no havia vist freqüentment en cap altra persona, indiferentment del seu sexe. Dit d’altra manera, em vaig mig, o totalment potser, enamorar d’aquella cara il·luminada per una alegria gens fàcil de trobar en una estació de la ITV, generalment sempre plena de cares masculines adustes.
L’únic positiu d’aquella mal final per a la inspecció, curiosament, és que m’obligà a tornar-hi amb el 127, un cop reparat. Un fet que, creia jo equivocadament, em permetria de tornar a veure la simpàtica Esperança. Tanmateix, una setmana més tard d’aquell dia accidentat, amb el cotxe de nou a punt de la inspecció, en l’oficina no hi havia ni rastre de la noia.
-I l’Esperança? L’altre cop ens va atendre molt bé...
-L’Esperança? Té una mala peça al teler, senyor meu!
-Com?
-Doncs que la pobreta ha desaparegut sense deixar ni rastre. De camí cap a casa es va fer fonedissa i no se n’ha sabut res més des de llavors. Viu amb la seva mare vídua i aquesta, quan va veure que tardava...
Davant d’aquella notícia tan colpidora, només un pensament va venir al meu cap. Ja el podeu imaginar! Vaig jurar-me que havia de posar tots els meus amplis coneixements, de més de vint anys en la professió, per trobar aquella pobra noia. Jo era un home decidit a moure cel i terra i al meu costat tenia un gos amb un olfacte privilegiat. Amb aquest sentiment positiu i optimista, vam posar en aquell mateix moment tota la nostra maquinària investigadora en funcionament. Bé, primer vàrem anar a passar l’ITV, ara amb fortuna i sense focs artificials!
Després de visitar la cantina de l’estació per remullar les nostres goles resseques, vàrem posar la bonica enganxina verda esperança (premonitori color) al cotxe i ens vàrem dirigir cap a l’adreça que ens havia indicat el company de feina de la noia. A casa de la desapareguda ens va rebre una dona desesperada.
-I què li pot haver passat a la meva pobreta? Això meu és un no viure, senyor Viu. Fa tres dies que no dormo. No sé què fer i la policia s’ho pren amb una tranquil·litat que m’acaba de posar dels nervis. Si vostè la trobés li estaria agraït eternament, però jo no puc pagar els seus alts honoraris. Tinc una petita pensió de viudetat.
-No passi ànsia que aquest és un cas difícil, però disposo d’un col·laborador que pot ser clau en la seva resolució positiva. Per això mateix li volia demanar si seria tan amable d’entregar-nos en préstec una peça de roba de la seva filla, si pot ser sense rentar. Ah, i pel que fa als honoraris no hi pateixi gens. Aquesta és una qüestió gairebé personal que vindrà pagada espontàniament en el mateix moment que es resolgui. Aquest és l´únic benefici que vull treure d’aquest difícil cas. Que no serà poc!
-Vostè és un gran home, senyor Viu. Gràcies de debò!
Curiosament es presentà amb una bonica faldilla curta i me l’entregà. Amb aquella peça de roba entre les mans, no vaig poder evitar de sentir pena i ràbia. Havíem de fer tot el que estigués en les meves mans, i en les potes del Trufo, per tornar-la a veure enfundar-se aquella minúscula peça de roba. Tan la propietària de la peça de roba com jo hi sortiríem guanyant. Sens dubte!
Sense perdre temps vàrem iniciar la investigació i el meu estret col·laborador i jo ens vàrem dirigir cap on va desaparèixer l’Esperança. Volia recórrer el camí que va fer aquella infausta nit de la desaparició. Quan portàvem aproximadament la meitat del recorregut fet, el Trufo, que havia olorat la faldilla gairebé amb la mateixa devoció que jo, es va aturar en sec davant de l’entrada a una finca rural plena de vinyes. Amb el seu potent nas gairebé traient fum a ran de terra, va abandonar el camí principal per endinsar-se pel secundari. Jo no tenia cap dubte que anàvem en la bona direcció. Al final de la polsosa i pedregosa via trobàrem una casa de pagès de grans dimensions.
L’entrada d’aquella mena de masia mig en runes estava molt descurada i de seguit ens va sorprendre una gran olor de gasolina. Aquest fet em va inquietar. Aquest cop el que va fer servir l’olfacte vaig ser jo mateix i seguint el rastre d’aquella fortor desagradable vaig anar a parar a una mena de garatge fosc ple d’andròmines. Un instant crític en què sobtadament i inesperadament vaig perdre el món de vista. Algú em va colpejar al cap i em va deixar estabornit.
No sé quanta estona més tard vaig despertar a la part del darrere d’un 4L. Sí, increïblement algú m’havia lligat i introduït en aquell cotxe històric. Però la major sorpresa em va arribar en el moment que vaig descobrir que no estava sol dins del quatre llaunes. A la part del davant, asseguda al seient del conductor i fortament lligada a la cadira, es trobava l’Esperança. Impressionant imatge que em va acabar d’assegurar l’èxit de la nostra feina, tot i el meu estat. Just quan valorava com podíem fugir d’aquell lloc estret, es va obrir la porta del meu costat i va aparèixer la figura esperpèntica d’un home que clarament no hi tocava.
-Benvingut a l’infern, amic! .
-Gràcies, suposo, però, per què fa tot això?
-Maleïda ITV! Van menysprear el meu cotxe. Van declarar que no estava en condicions per circular aquesta joia meva. Què sabran ells! És una cova de lladres, però ara sabran com les gasto...
-I no seria millor que se’n comprés un de nou i llestos. Jo tinc un 127 i estic pensant de canviar-lo, si em fan una bona oferta per ell en el concessionari... Han canviat molt els cotxes des de l’època dels nostres... Ara gasten molt poqueta gasolina i...
-Calla malparít! Sí, gasolina... Això mateix! Sents la seva agradable olor?
-Doncs la veritat és que sí... Deu tenir una pèrdua al dipòsit. Potser per això no li va passar la inspecció... Potser amb una mica de massilla...
-Tranquil que ara volarem tots tres pels aires. Has arribat just quan anava a començar la festa... Fumes, amic?
-No, i tampoc li aconsello que ho faci. Tot aquell fum contaminat passant per la gola...
En aquell fatal moment es va treure un encenedor i un gran havà. Me’n va oferir un però era clar que no em venia massa de gust. Aquell home de frenopàtic estava disposat a espatllar-nos la tarda, ara ja no en tenia cap dubte! Afortunadament, però, just en l’instant que anava a encendre’s el puro, va aparèixer en escena el Trufo i, tot i que ja té una edat, se li va llançar àgilment sobre l’esquena i el va fer caure per terra després de colpejar-se contundentment contra el ferri marc de la porta del 4L. Ja no fan els cotxes com abans! D’immediat, l’home va prendre un gens recomanable bany de gasolina en el bassal que envoltava el cotxe. Una ràpida mossegada del meu oportú amic a la cinta americana que atrapava les meves extremitats em va deixar lliure. Poc després va fer el mateix amb la que atrapava la noia al seient. Amb pocs segons vàrem quedar alliberats i poguérem iniciar una fugida gens inoportuna ja que, darrere nostre, l’home va recuperar momentàniament la consciència. Convençut, segurament, que encara érem dins del cotxe va posar en marxa l’encenedor i poc després una immensa flamarada va inundar aquell vell garatge de fusta. Nosaltres, afortunadament, ja érem sans i estalvis lluny de la casa, contemplant l’espectacle, bocabadats i esbufegant amb deliri. Poc després, davant dels nostres ulls incrèduls, es va escampar el foc per tota la casa. Semblava una mala versió del final de Rebecca!
L’Esperança estava profundament trasbalsada per tot plegat. Conscient que l’havíem salvada d’una dolorosa mort a la graella, em va abraçar amb una força descomunal i fins em va besar amb devoció... a la galta. No em va saber gens de greu, ho reconec. Jo, suat com anava de la calorada que havia passat fugint del forn, em vaig treure casualment la seva faldilla de la butxaca per eixugar-me la suor.
-Aquesta faldilla amb que s’eixuga la suor juraria que és meva! Curiós mocador porta vostè!
-Sí, certament és seva i li confesso que bàsicament la cercàvem per veure-li posada. Potser li anirà bé amb aquesta calorada!
FI
DE
L'EPISODI CINQUÈ
[ESP]
Como profesional de la investigación criminal, nunca he considerado que sea oportuno mezclar negocios y placer. Siempre he huido de caer en brazos de clientas demasiado “agradecidas" que pretenden pagar mis servicios en especias. Conozco perfectamente la poca consideración que la gente tiene, en general, hacia los de mi especie. Nos tienen por fulanos medio alcoholizados, individualistas y que viven al día porque siempre tienen la vida a disposición de los malvados. Nos ven como hombres devotos de las faldas, no propias sino ajenas, claro, pero que sienten terror a atarse con la dueña de la prenda. Puede que este arquetipo algo gastado responde en cierta forma a nuestra manera de vivir esta ajetreada vida que nos ha tocado, o que nos hemos buscado, pero detrás de esta descripción tan superficial, está el corazón de un hombre que late y siente emociones muy fuertes y que muy a menudo, a pesar de nuestro aspecto de hombres duros e insensibles, sentimos mucho miedo y somos incluso capaces de sufrir amargamente.
Era un día gris, frío y ventoso. Una jornada nada recomendable para salir del despacho, pero no tuve más remedio que hacerlo para hacer frente a la misión más compleja del último año y con un resultado final muy incierto que me inquietaba hasta extremos que terminaron irritando mi colon dañado. Cuando finalmente pude abandonar el WC, Trufo y yo tomamos nuestro viejo 127 y en poco rato llegamos al destino previsto. Se trataba de una especie de casa de las torturas para el vetusto coche: una estación de la ITV.
En la oficina nos atendió una mujer rubia de gran atractivo y con una gran sonrisa, aparentemente nada forzada, que me alegró momentáneamente un día que no había sido hasta entonces muy feliz. Supe que se llamaba Esperanza y hasta departimos agradablemente durante unos segundos.
Ya situados en la línea correspondiente, después de dos horas haciendo desesperada cola, un chico con cara de enfadado y dando órdenes pregrabadas en su cerebro, nos atendió y comenzó el calvario para el coche, pero sobre todo para el propietario. A media prueba el 127 dijo basta y lo puso de manifiesto con unos desagradables fuegos artificiales. En plena acelerada descomunal para comprobar los humos se desprendió con fuerza una bujía del motor, agujereó el capó y se fue a incrustar en el techo de la estación. Como podéis imaginar, la inspección resultó negativa, sobre todo para el techo del edificio que desde entonces tiene goteras. Terrible final para un día lamentable, menos en el momento de aquella sonrisa sincera de Esperanza. Aquella joven de la oficina de la ITV tenía algo que no había visto frecuentemente en ninguna otra persona, indiferentemente de su sexo. Dicho de otra manera, me quedé prendado de aquella cara iluminada por una alegría nada fácil de encontrar en una estación de la ITV, generalmente siempre llena de caras masculinas adustas.
Lo único positivo del terrible final de la inspección, curiosamente, fue que me obligó a volver con el 127, una vez reparado, de nuevo a la estación. Un hecho que, creía yo equivocadamente, me permitiría volver a ver a la simpática Esperanza. Sin embargo, una semana más tarde de ese día accidentado, con el coche puesto a punto para la inspección, en la oficina no había ni rastro de la chica.
-¿Y Esperanza? El pasado día nos atendió muy bien...
-¿Esperanza? ¡Pobrecita! ¡Dios quiera que pronto vuelva a estar entre nosotros!
-¿Cómo? ¿Le ha sucedido algo grave?
-Pues que la pobre ha desaparecido sin dejar rastro cuando iba de camino para su casa. No se ha sabido nada más de ella desde entonces. Vive con su madre viuda y ésta, cuando vio que tardaba...
Ante aquella noticia tan impactante, sólo un pensamiento vino a mi cabeza. ¡Ya os lo podéis imaginar! Juré que debía poner todos mis amplios conocimientos, de más de veinte años en la profesión, para encontrar aquella pobre chica. Estaba decidido a mover cielo y tierra para conseguirlo y a mi lado tenía un perro con un olfato privilegiado como principal baza para conseguirlo. Con este sentimiento positivo y optimista, pusimos en marcha en ese mismo momento toda nuestra maquinaria investigadora. Bueno, primero fuimos a pasar la ITV, ahora con más fortuna y ¡sin fuegos artificiales! ¡Lo primero es lo primero!
Después de visitar la cantina de la estación para remojar nuestras gargantas resecas, pusimos la bonita pegatina verde esperanza (premonitorio color) en el coche y nos dirigimos hacia la dirección que nos había indicado el compañero de trabajo de la chica. En casa de la desaparecida nos recibió una mujer desesperada.
-¿Y qué le puede haber ocurrido a mi pobrecita hija? Lo mío es un no vivir, señor Viu. Hace tres días que no duermo. No sé qué hacer y la policía se lo toma con una tranquilidad que me acaba de poner de los nervios. Si usted la encontrara le estaría agradecido eternamente, pero yo no puedo pagar sus altos honorarios. Tengo una pequeña pensión de viudedad.
-No se preocupe por cosas menores, señora. Éste es un caso difícil, pero dispongo de un colaborador que puede ser clave en su resolución positiva. Por eso mismo le quería pedir si sería tan amable de entregarnos en préstamo una prenda de su hija, a poder ser sin lavar. Ah, y en cuanto a los honorarios no sufra nada. Esta es una cuestión casi personal que quedará sufragada espontáneamente en el mismo momento que se resuelva el caso. Este es el único beneficio que quiero sacar de este difícil caso. ¡Que no será poco!
-Usted es un gran hombre, señor Viu. ¡Gracias de verdad!
Curiosamente se presentó con una bonita falda corta y me la entregó. Con esa prenda entre las manos, no pude evitar sentir pena y rabia. Teníamos que hacer todo lo que estuviera en mis manos y en las patas de Trufo para volverla a ver enfundarse aquella minúscula prenda. Tanto la propietaria de la prenda de ropa como yo saldríamos ganando. ¡Sin duda!
Sin perder tiempo iniciamos la investigación y mi estrecho colaborador y yo nos dirigimos hacia el lugar donde presuntamente desapareció Esperanza. Quería recorrer el camino que hizo aquella aciaga noche de la desaparición. Cuando llevábamos aproximadamente la mitad del recorrido hecho, Trufo, que había olido la falda casi con la misma devoción que yo, se detuvo en seco delante de la entrada a una finca rural llena de viñedos. Con su potente nariz casi echando humo a ras de suelo, abandonó el camino principal para adentrarse por el secundario. Yo no tenía ninguna duda de que íbamos en la buena dirección. Al final de la polvorienta y pedregosa vía encontramos una casa de campo de grandes dimensiones.
La entrada de ese tipo de masía medio en ruinas estaba muy descuidada y de inmediato nos sorprendió un gran olor a gasolina. Este hecho me inquietó. Esta vez el que usó el olfato fui yo mismo y siguiendo el rastro de aquella fetidez desagradable fui a parar a una especie de garaje oscuro lleno de trastos. Un instante crítico en que repentinamente, e inesperadamente, perdí el mundo de vista. Recibí un fuerte golpe en la cabeza que dejó sin sentido.
No sé cuánto tiempo más tarde, desperté sentado en la parte trasera de un 4L. Sí, increíblemente, alguien me había atado e introducido en ese coche histórico. Pero la mayor sorpresa me llegó en el momento que descubrí que no estaba solo dentro del cuatro latas. En la parte delantera, sentada en el asiento del conductor y fuertemente atada a la silla, se encontraba Esperanza. Impresionante imagen que me convenció del éxito de nuestro trabajo, a pesar de mi estado. Justo cuando valoraba como podíamos huir de aquel lugar estrecho, se abrió la puerta de mi lado y apareció la figura esperpéntica de un hombre que claramente tenía algún problema mental.
-¡Bienvenido al infierno, amigo!
-Gracias, supongo, pero, ¿por qué hace todo esto?
-¡Maldita ITV! Despreciaron mi coche. Declararon que no estaba en condiciones para circular, esta joya mía. ¡Qué sabrán ellos! Esa estación es una cueva de ladrones, pero ahora se van a enterar de quien soy yo…
-Y no sería mejor que se comprara usted un coche nuevo y listos. Yo tengo un 127 y estoy pensando de cambiarlo, si me hacen una buena oferta por él en el concesionario... Han cambiado mucho los coches desde la época de los nuestros... Ahora gastan muy poquita gasolina y...
-¡Cállate cabrón! Sí, gasolina... ¡Eso mismo! ¿Hueles su agradable olor?
-Pues la verdad es que sí... Su coche debe tener alguna pérdida en el depósito. Quizá por eso no le pasó la inspección favorablemente... Quizás con un poco de masilla...
-Tranquilo que ahora voy a solucionar la pérdida y después volaremos los tres por los aires. Has llegado justo cuando iba a comenzar la fiesta... ¿Fumas, amigo?
-No, y tampoco le aconsejo que lo haga. Todo aquel humo contaminado pasando por la garganta y metiéndose por los pulmones...
En aquel fatal momento se sacó un encendedor y un gran habano. Me ofreció uno pero no me pareció el momento más oportuno para retomar un vicio que había abandonado muchos años atrás. Aquel hombre de frenopático estaba dispuesto a estropearnos la tarde, ahora ya no tenía ninguna duda. Afortunadamente, justo en el instante que iba a encenderse el puro, apareció en escena Trufo y, aunque ya tiene una edad, se lanzó ágilmente sobre su espalda y lo hizo caer por los suelos tras golpearse contundentemente contra el férreo marco de la puerta del 4L. ¡Ya no hacen los coches tan resistentes como antes! De inmediato, el hombre tomó un nada recomendable baño de gasolina en el charco que rodeaba el coche. Una rápida mordida de mi oportuno amigo en la cinta americana que atrapaba mis extremidades me dejó libre. Poco después hizo lo mismo con la que captura la chica en el asiento. En pocos segundos quedamos liberados y pudimos iniciar una fuga nada inoportuna ya que, detrás de nosotros el hombre recuperó momentáneamente la conciencia. Convencido, seguramente, que todavía estábamos presos dentro del coche puso en marcha el encendedor y poco después una inmensa llamarada inundó aquel viejo garaje de madera. Nosotros, afortunadamente, estábamos sanos y salvos lejos de la casa, contemplando el espectáculo de fuego, boquiabiertos y resoplando con delirio. Poco después, ante nuestros ojos incrédulos, se esparcieron las llamas por toda la casa. ¡Parecía una mala versión del final de Rebecca!
Esperanza estaba profundamente trastornada por todo ello. Consciente de que la habíamos salvado de una dolorosa muerte a la parrilla, me abrazó con una fuerza descomunal y hasta me besó con devoción... en la mejilla. No me desagradó, lo reconozco. Yo, sudado como iba de la ola de calor que había pasado huyendo del horno, me saqué casualmente su falda del bolsillo para secarme el sudor.
-¡Esta falda con que se seca el sudor juraría que es mía! ¡Curioso pañuelo lleva usted!
-Sí, ciertamente es suya y le confieso que básicamente la buscábamos para vérsela puesta. ¡Quizás le irá bien en este día tan caluroso!
FIN
DEL
EPISODIO QUINTO
GIUSEPMARIA@HOTMAIL.COM
Comentarios
Publicar un comentario